lightefficient.com er nå blitt tiensu.no

Lysstoffror Energibesparelse

Lysstoffrør med dynamisk lysstyring: Veien til maksimal energibesparelse

Det er en markant forskjell mellom oppfatning og virkelighet. Vi skal guide deg igjennom slik at du får en bedre forståelse av hvordan det er i virkeligheten.EnergibesparelserVi møter ofte kunder som sier: “Vi har installert T5-rør med dynamisk lysstyring og oppnår så mye besparelse som mulig”, eller “lysstoffrør koster nesten ingenting “. Men, i virkeligheten er de vel ikke gratis?

Så hva er egentlig sannheten?

T5 er langt mer energieffektive enn metall halogen og T8, men de har også sine sider i forhold til at de må varmes opp og har en kort levetid. De gir deg en hvis mulighet til å kontrollere lyset, men teknologien er ikke fleksibel nok og lar deg ikke styre ned på lave nivåer- som er det bidrar til økt besparelse. Ad- on sensorene som leveres med denne løsningen trekker også strøm – og hvem har tatt høyde for det?

En annen side av saken er at lysstoffrør krever mye vedlikehold, som betyr kostnader. Den virkelige historien om lysstoffrør er at de krever mye; både i innkjøp av lyskilde, elektronikk, arbeidstimer og lift-leie. Det koster også å kvitte seg med lysstoffrør fordi de inneholder kvikksølv.

Levetiden på lysstoffrør varierer, noen sier 20.000 timer, andre sier 30.000, mens noen lever helt opp i 40.000 timer. Når den er utbrent, ja da gir den lite lys. Og visste du at hvis du ikke bruker den samme tenningselektronikken som ble brukt for å teste levetiden, så kan dette redusere levetiden med 50 %.

Garantien på elektronikken er stort sett på 3-5 år, men her må du ta høyde for timer og hvilke temperaturer den står i. Jobber den under krevende omstendigheter så vil du kanskje oppleve at den har vanskeligheter med å tenne eller at den feiler.

– Vi ser på lysstoffrør som en rasteplass på veien til maksimal energibesparelse.

Men hva er egentlig alternativet? LED, så klart. Intelligente LED.

Fordelene med LED er at de gir mer lumen ut og for mindre watt. De krever ikke den oppvarmingsperioden, det vedlikeholdet eller utskiftning av av elektronikk. De er kontrollerbare, og kan dimmes og tilpasse seg det dagslyset som du har inn i bygget. LED kan slås av og på, uten at det påvirker levetiden. – Og ikke minst, du kommer kanskje ikke til å behøve å skifte lys så lenge du jobber i bygget.

Les også: Tre ting du absolutt må vite før du kjøper LED til lageret

Intelligens hva er det? Intelligens er mye mer enn ad- on sensorer. Ekte lysintelligens er fullt integrert og jobber trådløst. Det er sensorer som jobber på bevegelse og dagslys. Det er kontrollfunksjonalitet som lar deg styre lyset helt ned på hver enkelt armatur, det  gir deg ekstra besparelse ved å tilpasse seg tilført dagslys, og det lar deg bestemme hvor mye lys du trenger for å gjøre ditt arbeid, til enhver tid igjennom kalenderfunksjonalitet. Du vil alltid ha kontrollfunksjonaliteten lett tilgjengelig, og nå er det du som bestemmer hvordan lysene skal tenne. Å ta ut rapporter på forbruk og bevegelse vil gi deg muligheten til konstant optimalisering. Hele veien ønsker vi at du skal oppnå maksimal energibesparelse.

Tenk om du kunne gi dine medarbeidere lys etter hvilket skift de jobber, hvor de jobber og hvor mye lys de trenger? Og likevel oppnå opptil 90 % energibesparelse.

Dette er fremtidens belysningsløsninger.

Subscribe our newsletter

Innovative lighting and sensor solutions for industry, warehousing and logistics