lightefficient.com er nå blitt tiensu.no

Big Facility

– LED er kommet for å bli

Elektrobransjens fremste møtested, Eliaden, ble gjennomført for to uker siden med 16.000 besøkende, og  mange av belysningsaktørene var tilstede for å vise frem sine innovasjoner. Light Efficient og Digital Lumens var intet unntak. Nå kunne vi samtidig med Light Fair i Las Vegas, lansere vår nye Digital Light Agent, som er selve intelligensen i våre armaturer, som et enkeltstående produkt, og som åpner opp for nye spennende markeder. Det nyeste medlemmet i Digital Lumens-familien er en lineær LED-armatur som skal erstatte ett og to-rørs lystoffarmatur, og som kan brukes i et bredt spekter av applikasjoner som daglivarebutikker, reolbaserte lagre, parkeringshus og kontorer.

Det som er verdt å merke seg etter Eliaden er følgende:

– LED er kommet for å bli, og mer eller mindre samtlige av belysningsleverandørene hadde alternativer innen LED. Å finne glødelampe, lysstoffrør eller høytrykksnatriumlamper i en messe i 2014 er som å finne en telefon med roterende nummerskive eller et rør-fjernsyn på bestemors loft. Bortsett fra platespilleren, så er dette teknologier som aldri vil komme tilbake.

De helsemessige fordelene og konsekvensene av lys:  enten vi snakker om mennesker, dyr eller planter så påvirkes vi av kvalitet, intensitet, fargetemperatur og planlegging av lys. Dette vil bli et viktig fokus i løpet av de neste årene, og vi hadde flere spennende samtaler omkring hvordan lys kan påvirke prosesser blant annet innenfor landbruket.

Styring av lys: Vi er fortsatt et stykke unna at alle tror at alt lys skal være intelligent. Kontroll og administrasjonsapplikasjoner står sentralt hos alle ledende belysningselskaper. Vi ønsker alle velkommen til festen. 100 % av våre installasjoner har smarte lys – for de fleste andre leverandører er antallet fortsatt under 10 %.

Norges Varemesse har redusert energiforbruket på lys med 83%  ved å velge intelligente lyssystemer til sine 40.000 kvm.

Intelligence Everywhere

Digital Light Agent (DLA): En stand-alone kontrollenhet som gjør enhver lysarmatur fra enhver type produsent til en “LightRules-ready” armatur,  og inkludert som en del av et Intelligent lyssystem dette betyr at vi kan gjøre 100 % av av alt lys, og 100 % av bygget kontrollerbart.

LLE Lineære LED-armaturer 3000lm og 6000lm: En erstatning for områder som tradisjonelt har blitt belyst med lysstoffrør. LLE-armaturen passer til nye bygninger eller som en en-til-en utskiftning i rehabiliteringsprosjekter. Denne kontrollerbare og intelligente armaturen vil gi maksimal energibesparelse, fleksibilitet og kontroll. Tenk reolganger i dagligvaren, parkeringsgarasjer og lager.

LightRules Insight: En cloud-basert versjon av vårt styringssystem LightRules. LightRules Insight sørger for at du kan få innsikt i flere bygninger samtidig og sammenligne data, forbruk og bevegelse i alle dine bygninger. Med dette verktøyet for hånden kan du lære mer om strategisk plassering av varer, bruksmønster i bygget og kanskje også senke produksjonstid og øke salget.

Subscribe our newsletter

Innovative lighting and sensor solutions for industry, warehousing and logistics