lightefficient.com er nå blitt tiensu.no

People Counter

Hva er People Counter – og hva kan det gjøre for arbeidsplassen din?

Hva om du kunne vite hvor mange som er på kontoret ditt til enhver tid?

Har du hørt om People Counter? Googler du, kan du finne flere varianter av teknologien som hjelper deg med å holde oversikt over hvordan bygget ditt blir brukt. Men nå har OSRAM lansert sin egen variant, som er laget for å fungere perfekt med lysarmaturene i taket ditt.

Enklere blir det ikke.

Hva er People Counter?

OSRAMs People Counter fungerer ved at du får på plass en sensor i taket som kobles opp til samme styringssystem som lampene dine. Sensoren registrerer varme, og bruker det til å rapportere hvor mange mennesker som er på kontoret.

For å unngå at de registrerer varme laptoper eller radiatorer som mennesker, er sensorene også ømfintlig innstilt til å oppfatte bevegelse. Ved å koble varme med bevegelse kan styringssystemet få oversikt over hvor mange mennesker som er på kontoret, og hvor de er.

Siden sensorene er festet i taket, får du et oversiktlig fugleperspektiv – gjennom et såkalt digitalt tak. Hver person vil vises som en prikk på kartet. Du kan også få opp et tall på hvor mange som er der.

Det har mange bruksområder.

Hva kan People Counter brukes til?

Plassoptimalisering

I 2020 har hjemmekontor blitt langt vanligere, og mange kan nok ha stor økonomisk gevinst av å redusere kontorplassen sin. Kanskje har du mange medarbeidere som er ute og møter kunder eller klienter, og kontoret er ofte halvfullt?

Bruker du People Counter til å få oversikt over hvor mange som er på kontoret til enhver tid, blir det lettere å avgjøre hvor mye plass du faktisk trenger.

Det betyr at om det er få mennesker på kontoret, kan du fremleie deler av det, eller se deg om etter et nytt, rimeligere bygg. Sensorene kan du ta med deg dersom du flytter.

Enkelhet for ansatte

Ansatte kan også få adgang til systemet, og lett sjekke om det er plass på kontoret. Da slipper de å ringe rundt for å høre. Har du ansvar for et større kontorbygg, kan sensorer plasseres i kantina, slik at det bare er å logge inn i portalen for å se om det er plass der også.

Systemet kan også lagre historikk over tid, slik at det blir mulig å forutsi hvor fullt kontoret og de forskjellige møterommene vil være til en gitt dag og klokkeslett.

Sikkerhet
Dersom det skulle oppstå brann, og bygget ditt er relativt stort, vil det være mulig å logge seg inn i portalen for å se hvor det fremdeles er mennesker. Når sekundene teller, kan det i verste fall være snakk om liv og død.

Har det vært innbrudd, blir det også mulig å se hvor innbruddstyven har beveget seg. Det kan selvsagt ikke erstatte kamera, men om ikke du har kameraovervåkning på arbeidsplassen, vil det hjelpe deg med å finne ut hva som har blitt rørt.

Kameraovervåkning er dessuten underlagt strenge regler for hva som er lovlig. People Counter har færre personvernutfordringer siden du ikke kan se hvem som er på kontoret – bare hvor mange.

Brukes ofte i kombinasjon med større systemer

Selv om sensorene til People Counter er lette å installere og flytte på, krever de at du har et styringssystem å rapportere informasjonen til (typisk SiteWorx). Det mest økonomisk gunstige vil være å installere systemet sammen med annen sensorteknologi – slik kan du også spare mye strøm gjennom styringssystemets andre funksjoner.

People Counter er bare én av mange spennende muligheter når du har et smart bygg. Går du veien via lysene, og bygger et digitalt tak, vil du få tilgang til denne typen quality of life-funksjoner som kommer til å bli en selvsagt del av fremtiden.

Du kan faktisk begynne i dag.

Subscribe our newsletter

Innovative lighting and sensor solutions for industry, warehousing and logistics