lightefficient.com er nå blitt tiensu.no

Naeringsbygg Tjener pa a Skitfte Lys

Disse sensorene sørger for at produksjonslinjen aldri vil ha nedetid

Tungindustri er nesten nødt til å ha denne enkle IoT-løsningen, men alle næringsbygg som bruker mye strøm har mye å vinne.

Dersom du driver et næringsbygg med høyt strømforbruk – for eksempel et produksjonsanlegg eller et høyautomatisert lager – er nok produksjonsstopp blant dine største mareritt.

Én maskin som bryter ned uventet kan i verste fall føre til flere uker med nedetid dersom du er uheldig med ventetid på reparatør. Vi har selv hørt fra folk som har lidd tap i millionklassen som følge av dette.

Da er det ekstra bittert å tenke på at det hele kunne vært avverget med noen smart utplasserte sensorer.

Avslør problemene før de gjør skade

En maskin som er på vei til å bryte sammen, vil ofte begynne å trekke mer strøm en god stund i forveien. Avhengig av hvor mye annet som går på den samme kursen, kan det være vanskelig å plukke opp i tide.

Dersom hver av maskinene dine er utstyrt med små sensorer som overvåker strømforbruket, vil du kunne varsles med én gang de registrerer avvik. Via en enkel software kan du få opp et varsel direkte på mobilen din.

Slik kan du bestille vedlikehold i god tid, uten at noen ukers ventetid koster deg mer enn litt ekstra strøm. Dette i motsetning til en situasjon der du først oppdager at noe er galt når maskineriet bryter sammen, og du må stoppe produksjonen mens du venter på reparatør.

Dette betyr også at ikke du trenger å planlegge vedlikehold til gitte datoer, men heller tar kontakt når du faktisk har behov.

Effektiviser med full oversikt over strømforbruket ditt

Mange mangler i dag full kontroll over strømforbruket sitt. Da blir det også vanskelig å optimalisere bruken. Hvor mye strøm trekker maskinene? Hvor mye lader dere truckene for?

Dersom du skal lykkes med effektivisering, er du avhengig av så nøyaktig og omfattende informasjon som mulig. Sensorer som rapporterer eksakt strømforbruk for alle energislukene på lageret ditt, er en veldig viktig faktor for å sanke inn den informasjonen. Med disse på plass vil du få full oversikt over hva som bruker hvor mye strøm, helt ned til desimalen.

Ved å overvåke strømforbruket ditt mer i detalj, kan du også lage mye mer nøyaktige kalkyler over hva slags bemanning som er lønnsom. Ikke bare unngår du totalt sammenbrudd, men du kan også måle strømforbruk opp mot hvor lange, og hvor godt bemannede skift du trenger for å gå i pluss med produksjonen din.

Ut ifra erfaringene til kunder og samarbeidspartnere, har vi for eksempel sett at noen helgeskift har vist seg å være ulønnsomme, dersom ikke de utvides med en time. Dette er beslutninger som er vanskelige å ta uten skikkelig beslutningsgrunnlag.

Hvordan implementere sensorene?

Vi kan nærmest garantere at slike sensorer kommer til å finnes i så godt som alle energikrevende næringsbygg i fremtiden, etter hvert som IoT blir mer og mer dagligdags. Allerede produseres flere nye maskiner med slike strøm-monitorerende sensorer innebygget.

Samtidig er ikke produksjonsutstyr noe som akkurat byttes årlig, så dette vil ta tid. Light Efficient selger sensorene separat, koblet opp til softwaren SiteWorx, som presenterer informasjonen på en lettfattelig måte.

Som oftest vil det være lønnsomt å gjøre investeringen samtidig som du installerer et digitalt tak. Det vil si å utstyre taket med energieffektive smarte LED-lamper, som også er utstyrt med sensorer som kan gi deg en digital kopi av bygget sett ovenfra.

Ettersom dette sparer deg for lyskostnader, er det en vanlig måte å finansiere digitaliseringen på. Du kan nemlig kutte såpass i driftskostnadene at du frigjør midler til å investere i tiltak som sparer deg for ytterligere utgifter – som nettopp strøm-monitorerende sensorer.

Subscribe our newsletter

Innovative lighting and sensor solutions for industry, warehousing and logistics